Hoe geven we in deze uitdagende tijd handen en voeten aan gemeente-zijn? Project Viva de kerk! gaat in op deze actuele vraag aan de hand van tijdloze Bijbelse principes uit het gelijknamige boek van Henk Stoorvogel, gebaseerd op de kerk in Antiochië uit het Bijbelboek Handelingen. 

Inspirerend verdiepingstraject
In het verdiepingstraject gaan we op verschillende manieren aan de slag gaan met deze actuele Bijbelse principes over kerk-zijn, toegespitst op kerk-zijn nu. Neem deel met je leidersteam, kerkenraad of werkgroep gemeenteontwikkeling. Kijk, lees, luister en praat door over de Bijbelse principes en tools die aangereikt worden. En die je direct praktisch kunt toepassen om je kerk te laten bloeien. Het verdiepingstraject bestaat uit:

  • Het boek Viva de Kerk (los bij te bestellen). In het boek neemt Henk Stoorvogel je mee naar de kerk in Antiochië zoals beschreven in Handelingen en deelt hij 10 tijdloze principes van gemeente-zijn die bijzonder actueel zijn voor de kerk van nu.
  • De videoserie. Kijk de video's samen met je leidersteam (bijv. via Zoom), en plan tijd samen voor het delen van je inzichten en ontdekkingen, doorpraten en het vaststellen van concrete stappen die je gaat zetten. Zo maak je optimaal gebruik van de lessen! 
  • De whitepaper. In de whitepaper deelt Henk Stoorvogel zijn kennis over principes en processen van gemeente­ontwikkeling anno nu. Met verdieping op de vraag welke instrumenten de kerk heeft om zodanig te innoveren dat zij sterker uit de COVID-19 crisis komt. 
  • Het coachingstraject (optioneel).

Als je verlangt naar een springlevende en bloeiende kerk, dan is het verdiepingstraject van Viva de kerk! een bron van inspiratie - zowel vanuit de theorie als de praktijk van kerken en gemeenten in Nederland. Een goede start van het nieuwe seizoen!

 

Ik wil meer weten

  

 

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.