"Met Viva de kerk! willen we kerken, gemeentel­eiders en oudsten­teams inspireren om aan de hand van de verhalen van de kerk in Antiochië te ontdekken hoe we relevant en zegenend aanwezig kunnen zijn."

Kerk in tijd van crisis
Nederland wordt geschud, en dat gaat de kerk niet voorbij. Veel manieren waarop we kerk-zijn jarenlang hebben ingevuld, zijn weggevallen. Enerzijds biedt dat ruimte voor nieuwe initiatieven, en zien we dat mensen veer­krachtig en creatief zijn. Tegelijkertijd vergt deze tijd enorm veel van jou als kerkleider. Het meebewegen met alle overheids­richtlijnen, het ontwikkelen van online activiteiten, de zorg voor je gemeenteleden en dan ook nog gepassioneerd preken en visie ontwikkelen: allemaal uitdagingen die zich elke dag weer aandienen. Hoe geef je in een tijd als deze vorm aan kerk-zijn?

Gods geweldige plan
De jonge kerk in Handelingen ontstond en ontwikkelde zich in een tijd van grote crisis. Toch had God een geweldig plan met die gemeente, zoals Hij die ook heeft voor de gemeente van nu. Graag willen we jou in deze tijd onder­steunen en je principes en tools aanreiken voor een kerk die bloeit en bruist van leven! Dat doen we aan de hand van project Viva de kerk!, gebaseerd op het gelijk­namige boek van Henk Stoorvogel. We onderzoeken 10 principes die we ontdekken in de gemeente in Antiochië: een vurige en (veer)krachtige kerk - ondanks verdrukking en vervolging.

Wil jij als kerkleider of gemeente­bouwer inspiratie en input ontvangen? Geef je dan op voor de visiedag van 28 november a.s.! Met: onderwijs over gemeente­ontwikkeling, lessen uit de vervolgde kerk, livemuziek en rondetafel­gesprekken met pioniers. 

 

Meer over Viva de kerk!

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.