Op 28 november a.s. vindt de inspiratiedag van Viva de kerk! plaats; een dag voor kerkleiders en gemeente­bouwers die verlangen naar een bloeiende en spring­levende kerk. Een van de programma­onderdelen - lessen uit de vervolgde kerk - wordt verzorgd door Open Doors.

Focus op mogelijkheden
Simon Visser is spreker en relatiemanager bij Open Doors Nederland, een organisatie die vervolgde christenen wereldwijd wil versterken en bemoedigen. Simon vertelt met veel passie over christenen die hij op zijn reizen naar de vervolgde kerk ontmoet. Tijdens ‘Viva de kerk’! deelt hij principes uit de vervolgde kerk. Principes die juist nu, in de huidige corona­tijd, de kerk in Nederland kunnen helpen om vooral naar de mogelijk­heden te kijken en niet naar de beperkingen. En dat het niet altijd gaat om waar, wanneer en met hoeveel mensen je kerk bent, maar dat je juist kerk bent en samen­komt in Jezus’ naam rondom het Woord en in gebed. Simon vertelt wat we hierover kunnen leren van vervolgde christenen.

Inspirerend programma
Andere programma­onderdelen tijdens de visiedag zijn onder andere onderwijs over gemeente­­­ontwikkeling van Henk Stoorvogel, een inspirational van Ruben Flach, livemuziek van Reni & Elisa, een voorproefje van de video­serie en een whitepaper: hoe gemeente­­­ontwikkeling kan werken in jouw stad en dorp. Meer informatie over Viva de kerk! en het aansluitende verdiepings­traject dat met de hele gemeente meebeleefd wordt, vind je op www.vivadekerk.nl.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.