Een springlevende, bloeiende kerk: daar verlangen we naar! In een tijd waarin ons land wordt geschud en veel manieren waarop we kerk-zijn jarenlang hebben ingevuld zijn weggevallen, zien we uit naar wat God ook nu in en door ons als kerk van Christus wil doen. Maar hoe geven we in deze tijd handen en voeten aan kerk-zijn?

Vurig en veerkrachtig
Wij geloven dat in de Bijbel de antwoorden dichterbij zijn dan we denken. In het boek Handelingen vinden we een voorbeeld van zo'n vurige en spring­levende kerk. Wat maakte de gemeente van Antiochië – ondanks moeite en vervolging - zo (veer)krachtig? Project Viva de kerk! gaat in op deze actuele vraag aan de hand van tien Bijbelse principes uit het gelijk­namige boek van Henk Stoorvogel. De aftrap is op 28 november van 10.00-12.30 uur met een event voor kerkleiders en iedereen die betrokken is bij gemeente­­ontwikkeling. Met diepgaand onderwijs over gemeente­­ontwikkeling van Henk Stoorvogel, een inspirational van Ruben Flach, livemuziek, lessen uit de vervolgde kerk, een voorproefje van de videoserie en een whitepaper: hoe gemeente­­ontwikkeling kan werken in jouw stad en dorp.

Verdiepingstraject vanaf januari
Het event op 28 november wordt in januari gevolgd door een verdiepings­­traject waarin we op zoek gaan naar de tijdloze principes van kerk-zijn. De Bijbelse principes en tools die aangereikt worden, kun je direct in je eigen gemeente toepassen. Het verdiepings­traject bestaat uit een aantal tools: het boek Viva de kerk!, een videoserie waarin Henk Stoorvogel en Ruben Flach je meenemen in de 10 principes en concrete voorbeelden van inspirerende kerken in Nederland geven, en een whitepaper over principes en processen van gemeente­­ontwikkeling anno nu. 

Wil jij je kerk verder helpen in deze tijd? Verlang je ernaar juist nu te ontdekken hoe God kerk-zijn heeft bedoeld? Lees samen met anderen het boek, bekijk de video's en bespreek de gespreks­vragen. Het is de start van een bijzondere reis naar het hart van God en zijn gemeente. Viva de kerk!

 

Naar Viva de kerk!

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.