Als wij onze gemeente willen vernieuwen, hoe doen we dat dan? In de whitepaper Viva de kerk! deelt Henk Stoorvogel acht principes voor gemeente­ontwikkeling die jou kunnen helpen jouw kerk te leiden door een veranderings­proces. Eén van de principes is: Creëer een cultuur van JA! En daarover schreef Henk een blog.

Een cultuur van JA!
Eén van die principes die Henk behandelt, is: Creëer een cultuur van JA! In gemeente­ontwikkeling is een cultuur van JA van fundamenteel belang. In veel kerken heerst een cultuur van ‘ja, maar…’ of soms zelfs een cultuur van ‘Nee.’ Een cultuur van ‘ja maar’ is funest voor gemeente­ontwikkeling. Zeker voor kerken in een pionierende fase – en welke kerk zit daar momenteel niet in – is een cultuur van JA cruciaal. Hoe kun je in je gemeente doelbewust werken aan zo'n positieve cultuur?

Wil jij de hele blog lezen? Ga dan naar de website van Henk Stoorvogel en lees wat hij hierover schreef en wat Pippi Langkous daarmee te maken heeft. 

Ben je benieuwd naar de hele whitepaper? Download hem gratis via www.vivadekerk.nl en investeer in de ontwikkeling van jouw kerk.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.