Al 50 jaar organiseren we als Opwekking de jaarlijkse Pinksterconferentie. In de loop der tijd is de conferentie uitgegroeid tot een ontmoetings­plaats waar duizenden christenen, van jong tot oud, uit verschillende kerken en gemeenten samen vieren dat de Heilige Geest met Pinksteren uitgestort is. Vanwege COVID-19 vindt de conferentie dit jaar in aangepaste vorm plaats. Op deze plek houden we je op de hoogte.

Van 21 t/m 24 mei a.s. organiseren we onze 50ste Pinkster­conferentie met als thema: ‘Het komt door ZIJN naam’. Oorspronkelijk was dit het thema voor 2020, maar door de samen­werking met anderen is toen gekozen voor ‘Samen kerk, samen sterk’ als thema voor de digitale Pinkster­conferentie. 


Update 19 februari:
Op basis van het advies van het kernteam van de Pinkster­conferentie en gesprekken met overheids­instanties hebben we het moeilijke besluit genomen om ook in 2021 geen Pinkster­conferentie te organiseren op het terrein van Walibi Holland. Daarmee komen de plannen voor een kleinere conferentie met gezinnen overdag en jongeren 's avonds op deze locatie te vervallen. Het besluit is genomen na professioneel en gedegen advies en na een tijd van gebed. We zijn van mening dat het een wijs besluit is waarin we ook onze verant­woordelijkheid nemen voor de mensen, en het werk dat ons is toevertrouwd. 


Lees verder

 

Update 29 januari:
Vanaf maandag 1 maart gaat de registratie voor de Pinksterconferentie van start, en kun je je aanmelden via www.ikganaaropwekking.nl. We maken plannen en bereiden een aantal scenario's voor, vanuit het besef dat we in alles van God afhankelijk zijn. Vooralsnog gaan we uit van de volgende scenario's:

  • Een digitale Pinkster­conferentie met een breed digitaal programma-aanbod, met live en vooraf opgenomen programma’s voor alle doelgroepen, en seminars en workshops.
  • Dag­gasten op het conferentie­­terrein - in een openlucht setting. Als dit mogelijk is, is het dagpro­gramma gericht op volwassenen en gezinnen, en het avondprogramma op jongeren.
  • Lokale pinkstervuurtjes: overal in Nederland minipinksterconferenties met je eigen kerk, groep, gezin, als buurt of op de camping. We ontwikkelen een speciaal ‘thuispakket’ met ideeën en tips om op je eigen plek de conferentie mee te beleven - en aan de mensen om je heen een getuigenis te geven van de hoop die in je leeft.

Op zondag­morgen willen we met zoveel mogelijk mensen door het hele land heen (en over de grenzen!) avondmaal vieren. In de februari-editie van Opwekking Magazine schrijft Ruben Flach meer over thema en achter­gronden van de Pinksterconferentie.

Lees het artikel uit het magazine

Update 12 januari:

Ook willen we overal in het land lokale pinkstervuurtjes ontsteken: in kerken, groepen, op campings en ook bij jou thuis! Meer informatie vind je op www.lokaalpinkstervuurtje.nl.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.