De Opwekkingsliederen zijn door de jaren heen een begrip geworden in christelijk Nederland. Inmiddels is er een grote verscheidenheid aan liederen verzameld die in de zondagse samenkomst en tijdens andere activiteiten in gemeenten en kerken gezongen worden. Voor muzikanten en zangers worden de liederen uitgegeven in muziekboeken; daarnaast zijn er cd's verkrijgbaar. Via het beamerprojectieprogramma OPS pro zijn de teksten van alle Opwekkingsliederen beschikbaar voor gebruik in de gemeente.

Tot nu toe werd ieder jaar tijdens de Pinkster­conferentie een nieuwe serie Opwekkings­liederen uitgebracht, bestaande uit nieuwe Nederlandstalige liederen en vertaalde liederen die wereldwijd gezongen worden, maar dat gaat veranderen. Opwekking wil voortaan op drie momenten in het jaar een kleinere selectie nieuwe liederen uitbrengen. Opwekking wil hiermee zorgen dat de muziek die zij beschikbaar stelt aan kerken en gemeenten actueel en eigentijds blijft. Deze ontwikkeling sluit aan bij de visie van Opwekking om mee te werken aan geestelijke vernieuwing in Nederland. Aanbiddingsmuziek heeft daar, ook historisch gezien, een belangrijke rol in.

De nieuwe Opwekkingsliederen worden gelanceerd en opgenomen tijdens regionale Opwekkingsdage die plaatsvinden op diverse plekken in Nederland. Een pilot gaat najaar 2021 van start. Tijdens het Opwekking Worship Weekend in maart vindt dan een totaalopname plaats van zowel de muziek als de bijbehorende video. Vervolgens komen met Pinksteren de nieuwe Opwekkings­liederen beschikbaar op cd en in diverse uitgaven. De materialen zijn te bestellen via onze webwinkel, en te beluisteren op platforms als YouTube en Spotify.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.