Tijdens het Opwekking Worship Weekend kun je niet alleen zingen en God aanbidden, je kunt er ook veel leren op muziekgebied. Hieronder vind je inhoudelijke informatie over de workshops die je dit jaar kunt volgen. Kijk voor tijden in het programmaoverzicht.

Workshop Aanbidding – het ontmoeten van God in tijden van corona– Jafeth & Sifra Bekx
‘Het aanbidden van God is niet alleen een specifiek moment op een bepaalde plek'. Jezus zegt in Johannes 4 dat er een dag komt dat de mensen Hem niet meer alleen op de berg of in Jeruzalem zullen aanbidden. Het ontmoeten van God is als een reis die je maakt in je leven, je bent met Hem onderweg. Juist in deze tijd waarin we niet meer samenkomen zoals we gewend zijn, nodigt God ons uit om Hem te ontmoeten. De Bijbel staat vol met prachtige vormen van aanbidding die we juist nu mogen ontdekken en toepassen in ons leven. Is het jouw verlangen om dagelijks een leven van aanbidding te leiden? Ga dan met ons mee op reis in deze workshop waarin we samen God gaan ontmoeten.

Workshop Toetsen – Henny Mugge
Als toetsenist heb je een belangrijke en vaak sturende rol in de band. Deze rol omvat vaak veel meer dan alleen piano spelen: vaak wordt er naar jou gekeken om wat op te vullen met een ‘padje’, een synth lijntje te spelen of zelfs de click en tracks aan te sturen. Tegelijkertijd kijkt de band vaak naar de toetsenist voor wat sturing. Dit alles maakt dat het topsport is om worship toetsenist te zijn! Henny Mugge neemt je mee vanuit zijn praktijkervaring als worship toetsenist. Mainstage, Ableton, bandleiding en dienend musiceren: zo maar een greep uit wat je kunt verwachten van deze workshop voor toetsenisten.

Workshop Ritme (Drums & Bas) – Tanja van Schuylenburg & Andy Stuijfzand
‘De drummer en bassist staan ook wel bekend als de ‘motor’ van de band. Het zijn twee heel verschillende instrumenten, maar beide hebben hetzelfde doel: Een fundament neerleggen waar de anderen op kunnen bouwen. Of je nou funk, blues, hip-hop, jazz, pop, rock of worship speelt, de bas en drums horen altijd samen te werken en moeten elkaar in elke stijl kunnen vinden. Tijdens deze workshop zullen Tanja en Andy vanuit hun ervaring delen welke skills belangrijk zijn voor je instrument om verder te komen als individu en als bandlid, hoe je als drummer en bassist het beste kunt samenwerken, en aan de do's-and-don'ts als drummer/bassist binnen de worship. Ook zal er voldoende tijd zijn voor vragen en interactie.’
Tip: Ben je drummer en heb je stokken en een oefenpad of bassist en heb je je bas bij je, houd die dan paraat!

Workshop Gezond zingen - Talitha Nawijn
Jouw lijf is je instrument! In deze workshop neemt Talitha je mee in de wondere wereld van jouw stem. Wat is er allemaal mogelijk met je stem? Het antwoord is: meer dan je denkt! Het is een kwestie van weten hoe je lijf in elkaar zit en hoe je dat kan gebruiken. En…laten we eerlijk zijn…een kwestie van lef om uit te proberen wat je nog nooit hebt gedaan. Je zult zien dat dit ook verrijkend is voor wat je al (jaren) doet. Ga je mee op ontdekkingstocht?

Workshop Gitaar - Hanjo Fisser
Als gitarist heb je zowel een stuwende als invullende rol in worship. Welke partijen kan je spelen als je de enige gitarist bent, en hoe speel je dienend? Welke mogelijkheden heb je tijdens een solo en in vrije aanbidding? Wat kan je spelen als je samen met een toetsenist speelt, hoe benader je sounds en hoe stel je je effecten in als elektrisch gitarist? Hanjo Fisser neemt je mee vanuit zijn praktijkervaring als worship-gitarist.

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.