We hebben met ontzetting en verdriet kennisgenomen van het overlijden van Reinder Bruinsma. Reinder was het afgelopen weekend als bezoeker op de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking op het evenemententerrein van Walibi Holland, en werd sinds zaterdag vermist.

Na een grootscheepse zoektocht door onze eigen veiligheidsdiensten en vrienden van Reinder waar ook de politie bij betrokken was, is zijn lichaam gisteren, 7 juni, aangetroffen, zo is inmiddels bevestigd door de politie. Er is volgens de politie geen sprake van een misdrijf.

In verschillende media wordt Reinder beschreven als een gelovige en een gevoelige jongen. Een jongen die troost zocht op de Pinksterconferentie, in een tijd die verwarrend en complex is. We geloven dat Reinder op dit moment bij God mag zijn, waar hij zo naar verlangde. Op een plek waar geen zorgen meer zijn.

Als Opwekking voelen we ons enorm betrokken bij de familie en vrienden van Reinder. We hebben persoonlijk contact gehad met de familie en zullen hen blijven ondersteunen in deze zeer verdrietige situatie. We bidden voor vrede en troost.

We zijn dankbaar voor de inzet van onze veiligheidsdiensten en vrienden die in overleg met de politie alle nodige stappen gezet hebben in een poging Reinder terug te vinden. In het proces waren zorgvuldigheid, veiligheid en privacy prioriteit, altijd in overleg met de politie en de familie.

 

Condoleanceregister

Hieronder kun je een bericht achterlaten.

Let op: vink 'Zonder account' aan, wanneer je zonder in te loggen wilt reageren (en/of anoniem). Wil je je naam als titel en eventueel een foto plaatsen? Klik dan op 'Toevoegen' zonder een vinkje te plaatsen en volg te stappen voor registratie.


Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.