Skip to main content
19 december 2023

Vol hoop en verwachting het nieuwe jaar tegemoet

Nog een paar dagen en dan is 2023 ten einde. Met grote dankbaarheid tellen we af naar de laatste dagen van het jaar. Dankbaar omdat we al meer dan 63 jaar bij mogen dragen aan de eenheid van de kerk in Nederland. Volgens Psalm 133 stroomt Gods zalving door eenheid heen en dat is wat we ook dit jaar weer mochten ervaren.

Dankbaar terugkijken

Tijdens de 53ste Pinksterconferentie kwamen meer dan 65 duizend mensen van alle leeftijden en uit de breedte van de kerk bij elkaar om meer van Jezus te zien en waren de kampeerterreinen helemaal vol. Maar ook online is de conferentie gegroeid. Meer dan 300 duizend mensen volgden de Pinksterconferentie in meer dan 100 landen. Vertaling naar het Engels, Farsi, Spaans en Russisch maakte dit mogelijk. Ook de Opwekkingsmuziek is een zegen voor velen. Niet alleen dienen en bemoedigen we kerken en gemeenten met nieuwe muziek; ook persoonlijk brengen de Opwekkingsliederen mensen tot aanbidding voor God. Via ons Opwekking Magazine bemoedigen we onze vrienden en houden we hen op de hoogte, en de Global Leadership Summit was een bron van inspiratie en ontwikkeling voor veel leiders in Nederland en België.

Verwachtingsvol

Met het nieuwe jaar komen er ook weer nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen. Zo is directeur Ruben Flach aan zijn laatste seizoen bij Opwekking begonnen, en neemt hij tijdens de Pinksterconferentie officieel afscheid. Ook zijn we een nieuw contract aangegaan met Walibi Holland. Daar zijn we dankbaar voor, maar ook daar zijn uitdagingen zoals een forse stijging van de huurprijs. En: in 2025 en 2028 kunnen we niet op het Walibiterrein terecht met Pinksteren. Inmiddels is de knoop doorgehakt om in die jaren de conferentie in het hemelvaartweekend te organiseren, maar dat heeft voor zowel ons als andere organisaties grote gevolgen, waaronder financiële. Opnieuw grote stappen in geloof, maar we zetten ze samen met God en weten dat Hij des te groter werkt!

Na een jaar hard werken nemen we rond kerst en oud & nieuw even rust. Ons kantoor is gesloten vanaf vrijdag 22 december t/m maandag 1 januari. Vanaf dinsdag 2 januari zijn we weer via e-mail bereikbaar en vanaf maandag 8 januari ook weer telefonisch. Van harte gezegende kerstdagen en een gezegend en hoopvol 2024 gewenst!