De workshops voor ouders en kinderen sámen vinden plaats in het kader van geloof en opvoeding. We nemen een verhaal uit de Bijbel, horen hoe dat Bijbelverhaal iemands leven raakt, en gaan onderzoeken hoe het ook ons verhaal raakt. Op die manier wordt de boodschap relevant voor ons dagelijks leven. De verhalen zijn op verschillende creatieve manieren uitgewerkt, zodat ouders en kinderen zelf actief zijn.

De workshop is voor ouders een oefenplek om geloof en opvoeding op een ontspannen, leuke en leerzame manier met elkaar te verbinden. Ouders (of andere opvoeders) en kinderen beleven samen iets rondom een Bijbelse boodschap, gaan met elkaar aan de slag en connecten met elkaar èn God. Deze vorm van workshops voorziet in een grote behoefte en reikt een creatieve en interactieve manier aan om ouders toe te rusten. De workshops zijn geschikt voor kinderen van groep 5 t/m 8. Andere leeftijden zijn mogelijk in overleg.

1. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Hoe kijk jij naar de ander? Welk vooroordeel heb je? Zie je de ander wel echt? We gaan tijdens de workshop ontdekken hoe je gaat kijken als je de bril van God opzet. Dan wordt kijken zien. Een workshop waarin ouders en kinderen samen gaan kijken en zien, praten en horen, denken en doen. Een interactief uurtje met handvatten om samen in je gezin verder over door te praten. 

 

2. Connecten met God 

Bidden is niet alleen praten. Bidden gaat ook over dingen doen en voelen met God. Jouw lichaam speelt een belangrijke rol in hoe jij gebed beleeft. Door te bidden met al je zintuigen wordt jouw relatie met Jezus, met God dieper gevormd. Het helpt je ook om je te uiten naar Hem. Door te voelen, ruiken, luisteren, proeven en zien beleef je iets, een moment met God. Het is een ervaring die je niet snel vergeet. Door het gebruik van al je zintuigen vorm je je geloof. 

 

3. Dromen, denken, doen! God heeft een plan met jou

Droom jij wel eens over later, als je groot bent? Word je dierenarts of sporter? Wil je misschien mensen helpen of zelfs de wereld redden? God heeft iedereen anders gemaakt en daarom heeft Hij voor ons allemaal ook een unieke droom, een eigen plan. Eentje die helemaal past bij jou! Tijdens deze workshop gaan jullie samen aan de slag met jullie dromen en talenten. De workshop helpt jullie om samen te praten, te doen en te ontdekken dat God ook een plan heeft met jullie!

 

4. Vriendschap, kom erbij?!

Vriendschap is leuk en belangrijk, maar kan soms best lastig zijn. Wat vind jij een goede vriend? Wat als je die niet hebt? Hoe werkt het eigenlijk om met God vrienden te zijn? Met quiz, muziek en de Bijbel gaan we op zoek naar antwoorden. De workshop helpt ouders en kinderen om samen te doen en te praten over vriendschappen met God en met anderen.

 

5. BE CHALLENGED! Samen praten over God en geloof

Hoe kan ik nu weten dat God er echt is? Zou Jezus ook wel eens grapjes hebben gemaakt? Was er genoeg te eten voor alle dieren in de Ark? Heb jij je dat wel eens afgevraagd? Gesprekken over God en geloof zijn boeiend, maar niet altijd even makkelijk. In de workshop gaan we een challenge aan, samen aan de slag! Aan de hand van vier bouwstenen dagen we jullie uit. De workshop helpt ouders en kinderen om samen mooie gesprekken te voeren over en mét God.

 

Wil je meer informatie of een workshop boeken?

Ga dan naar onze contactpagina

 

 

 

Voor info over de prijzen van een workshop mail naar opwekking.go@opwekking.nl

Voor meer info of het aanvragen van een workshop, klik hier

Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.