Een springlevende, bloeiende kerk: daar verlangen we naar! Ons land wordt geschud en veel manieren waarop we kerk-zijn jarenlang hebben ingevuld, zijn weggevallen. Toch zien we uit naar wat God ook nu in en door ons als kerk van Christus wil doen. Hoe geven we in deze tijd handen en voeten aan kerk-zijn?

Project Viva de kerk! gaat in op deze actuele vraag aan de hand van tijdloze Bijbelse principes uit het gelijknamige boek van Henk Stoorvogel. Na de visiedag op 28 november gaat Viva de kerk! in januari verder met een verdiepings­traject waarin we op verschillende manieren aan de slag gaan met deze actuele Bijbelse principes over kerk-zijn. Neem deel met je leidersteam, kerkenraad of werkgroep gemeenteontwikkeling. Kijk, lees, luister en praat door over de Bijbelse principes en tools die aangereikt worden, en die je direct in je eigen gemeente kunt toepassen.

Het verdiepingstraject bestaat uit:

 • Viva de kerk! - het boek. In het boek neemt Henk Stoorvogel je mee naar de kerk in Antiochië zoals beschreven in Handelingen en deelt hij 10 tijdloze principes van gemeente-zijn die bijzonder actueel zijn voor de kerk van nu.
 • Viva de kerk! - de videoserie. De serie bestaat uit:
  • 10 video's van ca. 10 minuten met steeds een inleiding door Henk Stoorvogel of Ruben Flach op een van de principes van Viva de kerk!
  • Interviews en verhalen van voorgangers en gemeenteleiders die deze principes in de praktijk van hun gemeente toepassen. 
  • Extra videomateriaal van de bezochte gemeenten om bepaalde principes verder door te werken met je team.
  • Extra verwerkingsvragen om het gesprek met je team aan te gaan (niet opgenomen in het boek).
  • De videoserie en het verwerkingsmateriaal staan vanaf januari op een speciale website waarvoor een inlogcode nodig is. Die ontvang je na opgave.  
 • Viva de kerk! - de whitepaper. In de whitepaper deelt Henk Stoorvogel zijn kennis over principes en processen van gemeente­ontwikkeling anno nu. Met verdieping op de vraag welke instrumenten de kerk heeft om zodanig te innoveren dat zij sterker uit de COVID-19 crisis komt. Download de whitepaper gratis via de button bovenaan deze pagina.
 • Viva de kerk! - coachingstraject. Zie hieronder.


Coachingstraject

Daarnaast is er een team van ervaren en enthousiaste coaches beschikbaar die je graag ondersteunen bij gemeenteontwikkeling en het uitwerken van de principes en tools die Viva de kerk! je aanreikt, mocht je daar behoefte aan hebben.


Wil jij je kerk verder helpen in deze tijd? Verlang je ernaar juist nu te ontdekken hoe God kerk-zijn heeft bedoeld? Lees samen met anderen het boek, bekijk de video's en bespreek de gespreksvragen. Het is de start van een bijzondere reis naar het hart van God en zijn gemeente.
Viva de kerk! 

Bekijk hieronder een voorproefje van de videoserie, waarin Henk Stoorvogel iets deelt over een crisis als kans om het evangelie te verspreiden en ingaat op omgaan met conflicten. 


Ontvang het laatste nieuws in je inbox

Ontvang het laatste nieuws en een overzicht van alle activiteiten, producten en acties van Opwekking.